Les germanes secretes

Ahir per la vesprada vaig acudir a un pub estadounidenc de València per jugar al quiz. Formàvem un grup que vam anomenar "The Burjassot Five", en honor d'algunes components de l'equip, i vam passar la vesprada lúdicament i agradosa en l'ambient propi d'aquell local ple de nordamericans i britànics. De la barra estant, on vaig acudir a demanar una cerveseta, albirí una xica jove que em va cridar l'atenció pel seu pentinat d'època, definible com 'rockabilly anys 50', un pentinat que hauria quedat fatal en qualsevol cap a no ser per la bellesa innata d'aquella xica. La seua pinta (la física, no la cervesa) em va recordar d'immediat la de les components d'un recent duo retro anomenat The Secret Sisters. En el vídeo que tenen ací baix la xica de l'esquerra, la més alta i guapa, porta exactament aquell pentinat. La cançó, I've got a Feeling, seria insuportable a no ser per la qualitat vocal de les germanes. M'agraden prou com per a anar a vore-les en directe si tocaren per estes terres.

4 comentaris:

Cul de sac ha dit...

Ací te vosté les dos meues debilitats del genere en la actualitat: Heavy trash, amb el veterà i insubornable John Spencer i els novells Kitty, Daisy & Lewis (una familia rockabilly al complet dalt d'un escenari, pare, mare i tres germans). Des dels Strays Cats amb el mític Brian Setzer al cap no li havia prestat massa atenció al submón rocker, però hi ha una elegància intrínseca en ell què m'atrau (quan no és massa estrident).

Exemple fresquet, fresquet (pel ritme i el bon rotllo):

http://www.youtube.com/watch?v=GxW3Ed7GrhQ

Tadeus ha dit...

Gràcies per les referències! En el cas de les Secret Sisters es tracta d'un rockabilly tranquilet tocat de country i folk. A més, a pesar de la pinta retro, les dos xiques tenen un punt supermodern que no sabria definir. No cal dubtar-ho: en el pop-rock i espècies afins la imatge també juga.

Per últim, un apunt també tirant a 'freak' i que donarà que parlar. Es diu Anna Calvi i m'està sorprenent.

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Molt millor el look anys cinquanta que no pas el gotic-nefritic tirant a punk que acostumen a portar els fans de grups tipus Tokio Hotel.

Interessants recomanacions, ara faré una escolta.

Tadeus ha dit...

Hui he posat la cançó en classe i els ha encantat als meus alumnes. Alguns m'han indicat que el 'look' d'estes xiques podrien ser més antic, dels anys quaranta. Després, he llegit una crítica sobre el grup on s'indicava el seu caràcter eclèctic, en el sentit temporal. Les Secret Sisters, efectivament, recullen tota mena d'expressions musicals del segle XX americà en les seues dècades centrals, incloent el rockabilly però també altres. L'Amèrica profunda i l'Amèrica superficial agarrades de la mà i tractades amb gust musical.