Zombis valencians

Segons conta la llegenda, el Cid Campeador va guanyar la seua última batalla, la de València, després de mort. Els seus soldats van decidir nugar el cadàver al seu cavall, Babieca, i es van llançar contra els crèduls sarracens que, impressionats per la presència del cabdil burgalés, van sucumbir sota les armes cristianes.

Uns quants segles després sembla que es pot repetir la història. Esta vegada la batalla és electoral, i el protagonista és un suposat cadàver polític, el Sr Francisco Camps. Tot és possible a València. Ja ho diu la cançó: per ofrenar nous zombis a Espanya!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Massa "crèduls sarracens" i personatges immòbils a aquesta història...

Tadeus ha dit...

Recordem que es tracta d'una llegenda, i l'he narrada com a tal.

Hui llegia no sé on que segons la tradició cristiana l'Apocalipsi comença quan naix un nen sense ànima. ¿I en política? Potser ja en tenim de polítics d'ànima dubtosa, però ¿es pot anar més enllà? ¿Pot existir el polític buit, el que no contesta cap pregunta, el que és utilitzat com a titella, com a zombi, per altres?

Cos this is thriller!

Alietes el del Corralot ha dit...

La diferència és que el cadàver del Cid va entrar a València, però el cadàver de Camps s'hi ha instal·lat no hi ha manera de traure-l'en.
Això sí que és un drama: València zombi!

Tadeus ha dit...

A mi tot açò de la política valenciana em sona una mica a "Ànimes mortes", la novela inacabada de Gogol que no vaig acabar de llegir. ¿Serà qüestió de reprendre la lectura? Potser sí.

Alietes el del Corralot ha dit...

Que malament que estem, collons. Ara bé; podem alegrar-nos. No podem anar a pitjor! O sí? Glups!