El meu primer curtmetratge

Títol: Do you hear me?

Guió i direcció: Tadeus Calinca
Ajudant de direcció: Ángel Sánchez Guillot
Muntatge: Francisco Agulló
Actors: Ángela Barberà, Miguel Ángel Vercher, Sara Herrero
Rodat en estiu de 2012.

LINKS:
Versió original en anglés: Do you hear me?
Versió original amb subtítols en espanyol: ¿Me oyes?

10 comentaris:

Ximo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ximo ha dit...

Enhorabona, Tadeus. Li ha sortit una pel·liculeta molt bonica. Atrevir-se, en un curtmetratge de set minuts, a treballar tan intensament els primers plans no és cap broma. Ha comptat vostè amb uns excel·lents actors. Ah, i li trau vostè un partit bàrbar a The Golden Bough, el llibre de James Frazer que ens va mostrar una nit de magnífic record.

Tadeus ha dit...

Gràcies pels comentaris, Ximo. I celebre que li haja agradat la película. Ara mateix ja estic pensant en la pròxima.

El tema del llibre és curiós: vaig triar el de Frazer per dos motius: perquè m'agrada el llibre en el sentit abstracte i perquè m'agrada el llibre en sentit visual, amb les seues cobertes blaves i el format propi dels anys trenta. La veritat és que el protagonisme del llibre en el curt és més bé casual, coses del muntatge i la inexperiència. Però vaja, els que veuen la peli almenys és pregunten què és "The Golden Bough".

Xavier Aliaga ha dit...

Prometedora experiència. Bon sentit de l'enquadre, interpretacions prou correctes i un clima inquietant. No sé si acabe de entendre-ho bé, però té rotllo. Que no siga l'últim.

Tadeus ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris, Sr Aliaga. Sí, la idea és continuar en el terreny cinematogràfic. Pròximament faré d'ajudant de direcció en el curt d'uns amics i, si tot va bé, en 2013 vull rodar el meu segon curtmetratge. Aquesta vegada en valencià, i titulat "L'oracle".

Clidice ha dit...

no goso dir gran cosa més que "m'ha agradat" i espero poder gaudir-ne de més. gràcies.

Tadeus ha dit...

Sra. Clidice, moltes gràcies pel seu encoratjador i 'provisional' comentari! L'any nou, nou curt.

Claudia ha dit...

És vostè tota una caixa de sorpreses ...

M'ha encantat el seu curt, fa reflexionar sobre la comunicació o sobre la manca d'ella. I transmet molt amb només unes poques paraules i els primers plans. Jo que al principi pensava que s'acabaven de conèixer ...
Jo no entenc de direcció, però m'encanta el cinema i sé quan una pel · lícula, migmetratge o curt m'agrada i el seu m'ha agradat molt.
No com dos migmetratges que vaig veure precisament la setmana passada al Festival Internacional de Curtmetratges "La cabina", que encara s'està celebrant a València i que es clausura aquest diumenge, que no em van agradar gens...

Per cert, està rodat al parc de capçalera de València, no?

I la música escollida és meravellosa.

No s'anima a fer un altre? Encara que entenc que ha de ser molt costós, tant a nivell econòmic com de muntatge i posada en escena ...

Enhorabona!

Tadeus ha dit...

Gràcies pels comentaris.

Sí, el curt està rodat en eixa zona de València. A més, inclou un petit homenatge al Valenbisi.

M'agradaria fer més curts, i a poder ser un llargmetratge, però la realitat és la que és. "Do you hear me?" el vaig rodar utilitzant els mitjans tècnics d'una escola de cinema on estava fent un curs.

Claudia ha dit...

Bé, l'esperança és l'últim que s'ha de perdre, potser algun dia ho aconsegueixi ...

Encara que igual en un altre país ho tindria més fàcil, perquè a Espanya ja sabem com està el món del cinema. Tot funciona per endolls, amiguismes, subvencions i gairebé no hi ha creativitat i res nou.