Lectures d'estiu

Comencem la temporada amb Le rouge et le noir, de Stendhal, tot un clàssic.

(Per si de cas, amb el diccionari ben obert)

I en llista d'espera, o millor dit en les baldes de la prestatgeria, trobem els següents llibres:
    - Les Catilinaires. Amélie Nothomb
    - The Corrections. Jonathan Franzen.
    - Sobre héroes y tumbas. Ernesto Sábato.
    - Homes i falagueres. Toni Cucarella.
    - El cobrador. Rubem Fonseca.
    - Almas muertas. Nikolai Gogol.
    - Les botigues de color canyella i El sanatori de la clepsidra. Bruno Schulz.
    - Le coup de grâce. Marguerite Yourcenar.

¿Tindré temps per a tots? Entre terrasseta i platja, diria que sí.

6 comentaris:

Xavier Aliaga ha dit...

Interessant llistat. Quan acabe diga'm que li han semblat l'Amélie Nothomb i Rubem Fonseca.

Tadeus ha dit...

En el cas de Nothomb i Fonseca sóc reincident. Em vaig llegir "Cosmética del enemigo", de la primera, i "El caso Morel", del segon. Em vaig quedar amb ganes de més, i en això estem.

Clidice ha dit...

El roig i el negre imprescindible, Hòmens i falagueres ja el tinc llegit també i m'ha fet gràcia unes Catilinaires de la Nothomb, jo només he llegit les d'en Ciceró, imagino que no seran ben bé les mateixes :P La resta tots són "faltis" o sigui que se t'agrairia algun comentari quan s'escaigui :)

Tadeus ha dit...

També està la "Conjuració de Catilina", de Salusti, però vaja, no crec que la novela de Nothomb tinga molt que vore amb els cèlebres esdeveniments de l'antiga Roma, o sí, no ho sé. Ho comprovaré prompte!

Aniré llegint els llibres de la llsiat, o d'altres que s'hi puguen a fegir, i molt possiblement faré comentaris al blog sobre allò que em cride l'atenció o em semble interessant. De moment, vaig avançant amb la novela de Stendhal, tot un 'bouquin', com dirien els francesos!

Anònim ha dit...

Què t'han paregut las almas muertas.. me'l vaig llegir tant de temps, la mateixa època que Austerlitz, però recorde que m'agradà molt.

coralet

Tadeus ha dit...

Al final no he sigut capaç de llegir-me tots els llibres de la llista. M'he desviat per altres camins literaris o de no-ficció, així que la 'llista' ha anat modificant-se i reinventant-se, que era el que s'esperava.

"Almas muertas" la vaig començar a llegir fa molts anys, en un període en el qual vaig descobrir, a Barcelona, el Gogol dramaturg. Lectura inacabada d'una novela inacabada. Pàgines plagades d'ironia. En un plànol més anecdòtic m'he llegit enguany "Taras Bulba", un folletí patriòtic del propi Gogol que hui en dia només cal considerar com a obra clarament menor.